Hozzávalók 4
főre:
jó sok mandarin és narancs (személyenként
talán 5-6 mandarin és 2 narancs),
vagy 100%-os tényleg finom narancslé (de akkor
narancskrémleves lesz - úgyse baj),
2 csapott evőkanál vaníliás pudingpor,
1 darab fahéj,
8-10 szem szegfűszeg,
csipet só,
ízlés szerint cukor,
1 kis löttyintésnyi rum,
fél marék mazsola,
2-3 dl tej vagy tejszín,
durvára darált dió,
2 narancs vékonyan levágott héja.
A mandarinok és narancsok levét kifacsartam és
átszűrtem hogy ne maradjon benne mag és rost.
A felét föltettem főni a két narancs vékonyan
levágott héjával, fahéjjal, szegfűszeggel, sóval, cukorral és rummal. Míg
fölforrt, kikevertem csomómentesre a maradék narancslevet a pudingporral.
A fűszeres narancslét hagytam forrni pár
percig, hogy a fűszerek íze kioldódjon, aztán átszűrtem egy másik lábosba. Ekkor
tettem bele a megmosott mazsolát is. Mikor újra felforrt, hozzákevertem a
pudingporos mandarinlevet és állandó keverés mellett hagytam újra
felforrni.
Most öntöttem csak hozzá a tejet és le is
kapcsoltam alatta a tüzet. Az egész művelet körülbelül 20-25 perces.
Hidegvízfürdőbe állítva addig kevergettem, míg
langyosra hűlt, aztán tettem is be a hűtőbe.
Durvára darált dióval megszórva tálaljuk.
Tejszínhabrózsákat is nyomhatunk rá, isteni lesz azzal is. Kínálhatunk mellé
rolettit is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése