2012. augusztus 26., vasárnap

Mézeskalács



Hozzávalók

Tésztához:
500 g liszt
125 g margarin
125 g cukor
250 g méz
1 evőkanál víz
1 tojás
fél teáskanál őrölt gyömbér
2 teáskanál őrölt fahéj
1,5 teáskanál őrölt szegfűszeg
1,5 teáskanál szódabikarbóna
1 evőkanál natúr kakaó

Mázhoz:
1 tojásfehérje
200 g porcukor

Elkészítés

1. A margarint, cukrot, mézet és a vizet felmelegítem, majd hagyom kihűlni, és ha teljesen kihűlt, hozzáadom a többi hozzávalót.

2. A tésztát jó alaposan összedolgozom, majd letakarom, és legalább egy napra hűvös helyre teszem. (Ennél hosszabb ideig is hagyhatjuk állni a tésztát.)

3. Sütés előtt újra átgyúrom a tésztát, majd egy kilisztezett nyújtódeszkán kb. 3 mm vastagra nyújtom. A süteményeket különböző mintájú kiszúró formákkal szaggatom ki. Egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakosgatom a kisszaggatott formákat, egymástól kb. 2-3 cm távolságra. Előmelegített sütőben szép aranybarnára sütöm.

4. A mázhoz a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verem úgy, hogy a cukrot kanalanként, fokozatosan adagolom a habhoz. A kemény tojáshabot nyomózsákba töltöm, és tetszés szerinti mintákkal díszítem a mézes sütiket.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése