2012. szeptember 3., hétfő

Tejfölös csillag

 
Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 18 dkg (hideg) vaj
  • 6 dkg tejföl
  • tetejére: porcukor
Elkészítés:
  1. A lisztet, cukrot, kockára vágott vajat és a tejfölt kézzel vagy géppel sima tésztává gyúrjuk. A tésztából golyót formázunk és fóliába csomagolva 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A tésztát lisztezett deszkán kb. 3-4 mm vastagra kinyújtjuk és – tetszés szerint különböző méretű – csillagokat szúrunk ki belőle szaggatóval vagy sablon segítségével.
  3. A csillagokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 180 fokos sütőben mérettől függően kb. 15 perc alatt (világos színűre) sütjük.
  4. A kisült csillagokat még melegen porcukorral többször megszórjuk, majd kihűtjük.
 
Tippek:

  • Ha különböző méretű csillagokat készítünk, az azonos méretűeket süssük lehetőleg egy tepsin az eltérő sütési idő miatt.
  • A fenti adag nagyon kiadós, 4 cm-es csillagokból kb. 80 db lesz belőle.
  • A tejfölös csillag egyszerű, de nagyon finom (elsősorban) karácsonyi aprósütemény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése