2012. augusztus 26., vasárnap

Zamatos almatorta



Hozzávalók

Tésztához:

120 g liszt
80 g pocukor
100 gsütőmargarin
2 egész tojás
1 kis doboz natur joghurt
1 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1/2 cs sütőpor

Tetejére:

3 db közepes alma

Elkészítés

1. Az almákat megmosom, megtörölgetem és felszeletelem. A tésztához a margarint a porcukorral habosra keverem, hozzákeverem a joghurtot és a tojásokat is. A liszthez hozzáadom a sütőport, citromhéjat és a vaníliás cukrot, majd az előbbi masszába keverem.

2. Egy gyümölcstorta formát kivajazok, kilisztezek, majd a tésztát egyenletesen eloszlatom benne, a tetejét szépen körberakosgatom az almaszeletekkel.

3. 160 fokos sütőben (légkeverésen) 20 percig sütöm, tűpróbával ellenőrzöm kivétel előtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése