2012. augusztus 26., vasárnap

Karácsonyi citromos csillagok



Hozzávalók


Tésztához:

28 dkg liszt
13 dkg vaj
10 dkg cukor
3 tojássárgája
1 citrom leszerelt héja
csipetnyi só

Mázhoz:
15 dkg porcukor
1 kis citrom leve

Dísziteni:
citomhéj forgács


Elkészítés

1. A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, és cipót formázunk belőle. Fóliába csomagolva kb. 1 órára hűtőbe tesszük.

2. Enyhén lisztezett deszkán kb. 3mm vastagra kinyújtjuk és csillagokat szaggatunk a tésztából.

3. Sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük és előmelegített sütőben 200°C-on 10-12 perc alatt megsütjük.

4. A porcukrot átszitáljuk és a citrom levével simára keverjük.

5. A még meleg süteményeket megkenjük a mázzal és a közepükre citromhéj forgácsot teszünk.

Tipp: A citromot forró vizben alaposan mossuk meg, majd töröljük át, mielött a héját lereszeljük vagy leforgácsoljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése