2012. szeptember 3., hétfő

Lekváros pötty



A lekváros pötty (huszárcsók néven is ismert) nagyon könnyen elkészíthető sütemény. Éppen ezért, akár még az utolsó pillanatban is megsüthetjük. Kiadós, akár nagyobb partira, gyerekzsúrra is javasolt.
 
Hozzávalók:
  • 14 dkg vaj
  • 7 dkg porcukor
  • 2 tojás sárgája
  • 21 dkg liszt
  • 1 (bio) citrom reszelt héja
  • lekvár
Elkészítés:
  1. A hozzávalókból – hideg vaj felhasználásával – tésztát gyúrunk. Pár órára hűtőszekrénybe rakjuk.
  2. A tésztából kézzel egyforma apró golyókat formálunk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A golyók közepébe fakanál nyelével lyukat nyomunk, amelyet kiskanál segítségével lekvárral megtöltünk.
  3. 170 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
Tipp:

  • A fenti adagból 60 darab lekváros pötty készíthető.
  • A cukrot barnacukorral is helyettesíthetjük. A lyukak töltéséhez használhatunk sárgabarack vagy ribizli lekvárt.
  • A lekváros pötty praktikus sütemény, amely dobozban, hűvös helyen sokáig eláll.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése