2012. szeptember 3., hétfő

Kakaós golyók

 

 
Hozzávalók:
  • 25 dkg háztartási keksz
  • 10 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 3 ek lekvár
  • 3 ek rum
  • 2 ek jó minőségű kakaópor
Elkészítés:
  1. A kekszet diódarálóval ledaráljuk, esetleg konyhai aprítógéppel összemorzsoljuk.
  2. Valamennyi hozzávalót elkeverünk. Teáskanálnyi adagot megnedvesített kezeink között golyóvá gyúrunk.
  3. A kész golyókat kristálycukorba, kakaóba, vagy kókuszreszelékbe forgatjuk. Mini papírokba téve tálaljuk.
 
Tippek:

  • Ha gyerekek is esznek belőle, a rum helyett használjunk narancslevet.
  • A golyókat beleforgathatjuk csokidarába, színes gyöngyökbe, aprított magokba, apróra vágott aszalt gyümölcsbe, stb. Ízlés szerint nagyobb méretben is készíthető.
  • Sokáig eláll, de lezárva tároljuk, hogy ne száradjon ki.
  • Megtölthetjük magozott meggyel, vagy rumba áztatott (nagyobb szemű) mazsolával is.
  • Klasszikusan háztartási keksszel készül, de készíthetjük más (töltetlen) keksszel is. Lekvár ízlés szerint, általában sárgabarackkal készül. A lekvár legyen híg.
  • Kb. 80 db kakaós golyó készíthető a fenti adagból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése