2012. augusztus 26., vasárnap

Csokoládés diókenyér


 
 
Hozzávalók

100 g liszt
50 g étkezési keményítő
150 g puha vaj
200 g cukor
4 egész tojás
1 cs. sütőpor
csipet
300 g darált dió
100 g étcsokoládé
200 g tortabevonó


Elkészítés
1. A puha vajat a cukorral és a tojásokkal habosra keverem, majd elvegyítem benne a sütőporral, a keményítővel, és a sóval elkevert lisztet. Hozzáadom a darált diót, és az apró darabokra tördelt étcsokit is.

2. Sütőpapírral kibélelt püspökkenyér formában sütöm 180 fokon kb. 40 percig. Tűpróbával ellenőrizgetem közben.

3. Mielőtt felszeletelem, a tortabevonót megolvasztom, és bevonom vele a süteményt. Tetszés szerint dióval, mogyoróval dísztítem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése